6 Ocak 2011 Perşembe

O MU DAHA GÜZEL BEN Mİ SORUNSALI

Her ne sebeple olursa olsun, zaman ya da mekan dinlemeksizin her dişi insan yavrusunun beyninin bir yerlerinde takılı kalmış sorudur.Çoğu zaman dakikalar harcanarak yapılmış makyaj, uzun hatta upuzun analiz ve sentezler sonrasında seçilip sıkılmış parfüm, ve kusurlu bölgeleri ustaca kamufle ettiğine inanılarak giyilmiş kıyafetlerin erkek arkadaşlardan ziyade kız arkadaşların dikkatini çektiği gerçeği ''DAN!!'' sesiyle idrak edildiğinde durum rekabete dönüşür ve ortamdaki erkekler masum ve dingin halde son dönem futbol transferlerinden bahsederken, bayanlar sinsice birbirlerinin yüzünü, gözünü, hatta yüzüğünü ve gözlüğünü (v.b uzuv ya da akseuarları) incelemekle meşgul olurlar. Ve bu can sıkıcı durum bazen hatunların şu diyaloglarına sebebiyet verebilir :
                 -'' Küpelerin ne şekermiş öyle.''
                 -'' Ah! Gerçekten mi? Teşekkür ederim,uzun zamandır takmıyordum,bugün elime geçti aceleyle takıverdim öyle bakmadan.''( 1. Yalan: Küpeler çok yakın bir tarihte ağızdan sular akıtılarak alınmıştır.2.Yalan: Gayet bilerek ve istenerek seçilip takılmıştır.)

Erkekler bu kadar dostça ve hesapsızca sıradan hayattan bahsederlerken, dişilerin içsel dünyalarının ''fokur fokur'' kaynıyor olması kuşkusuz ki üzücüdür bizler için.Her kadın güzel olmak, en güzeli olmak için çabalar durur.Bunu farkeden ve onu bu yorucu kozmostan çekip çıkartıp bağrına basmayı becerebilen erkek ki bunun tam açıklaması '' Ben seni dağınık saçlarınla da seviyorum, varsın ellerin doğranmış soğan koksun farketmez sultanım! '' diyebilen erkektir ve bu şahsiyet potansiyel bir eş adayıdır o dakikadan itibaren.Çok güzel olmak iç güdüsü yerini yavaş yavaş alelade toplanmış saçlara, ucu yenmiş ojelere ve tembel ev kedisi triplerine bırakır ki bu hiç tasvip etmediğimiz bir durumdur.Özetle, biz kadınların ruh hali inişli çıkışlıdır evet ama bunun kontrolü çoğu zaman karşı cinste değil en yakınımızda duran hemcinslerimizdedir.

2 yorum:

Serdar ATALAY dedi ki...

Deneme 1, 2, 3.

Adsız dedi ki...

bir de seni, diğer kadinların bile incelediğinden daha fazla inceleyip, eleştiren sevgili modeli var ki hiç hazzetmem!! bu tip sevgilinin yarattığı gerginlik, hemcinslerinin yarattığından bile fazladır çünkü senin hemcinslerine bakma sebebin oların senden güzel olma ihtimali ise eğer, sevgilin seni eleştirdiğinde (sözlü olmasına gerek yok, bir bakış yeterli) o güne 1-0 yenik başlamış moduna giriyorsun hemen, yaşam enerjin çekiliyor resmen! çünkü o an etrafındaki tüm hemcinslerin senden güzel ve hepsi de potansiyel "sevgili çalıcı" =)
iyisi mi adam adam olsun sevgilisini beğeniyorsa her şeyiyle beğensin. Biz de sürekli ilişkinin geleceğini sorgulamaktan kurtulalım :)